The 11th Environment Congress for Asia and the Pacific (ECO ASIA 2003) Program (Final) At Shonan Village Center

Friday, June 6

10:00-22:00 Registration

Saturday, Jun 7

08:30-09:30 Registration

09:30-09:50 **Opening (20min.)**

- Opening Remarks (10min.)
 Mr. Shunichi. SUZUKI, Minister of the Environment, Government of Japan
- Selection of Chairperson and Co-Chairperson; Confirmation of Schedule (10min.)

09:50-12:00 <u>Session 1</u> : Efforts toward the establishment of Sustainable Society (130min.) Presentation (50min.)

- Keynote Speech: Historical Development of a Local Government's Environmental Policy and Initiatives towards a Recycling-oriented Society (30min.) Mr. Shigefumi MATSUZAWA, Governor, Kanagawa Prefecture
- Challenges for a Recycling Oriented City (10min.) Mr. Hideo SAWADA, Mayor, Yokosuka City
- Approaches to Clean River (10min.)
 Mr. Hiromitsu MORIYA, Mayor, Hayama Town

Discussion *(80min.)

*Statements by countries and international organizations (3 min. each)

12:00-13:30 Lunch (90min.)

*Group photo: 13:10-13:25

13:30-15:40Session 2 : Specific Implementation of World Summit on Sustainable Development
Outcomes (130min.)

Presentation (15min.)

1. Asia-Pacific Forum for Environment and Development (APFED): WSSD and Future Plans (15min.) Prof. Akio MORISHIMA, Chair of the Board of Directors, IGES

Discussion *(40min.)

*Statements by ESCAP, UNEP, UN/DESA, other international organizations and countries (3min. each)

Presentation (45min.)

- Progress and prospect of Asia-Pacific Environmental Innovation Strategy Project (APEIS) and Research on Innovative and Strategic Policy Options (RISPO) (15min.) Mr. Yoshihiro NATORI, Project Leader, IGES
- Possibility of utilizing the integrated monitoring data for policy making.(15min.) Prof. Liu JIYUAN, Director General, Institute of Geographical Sciences and Natural Resources Research, Chinese Academy of Sciences Prof. Masataka Watanabe, NIES
- Possibility of utilizing the integrated assessment model for policy making. (15min.) Dr. Piyadarshi R. SHUKLA, Professor, Indian Institute of Management

Discussion (30min.)

- 15:40-16:30 Coffee Break (50 min.)
- 16:30-17:30 Summarizing session (60min.)
 ➢ Adoption of ECO ASIAChairman's Summary
- 17:30-18:00 Press Conference
- 18:30-20:00 Reception hosted by the Ministry of the Environment, Government of Japan

Sunday, June 8

09:00-12:00	Excursion (Miura Peninsula, Kanagawa)
	<u>Recycling Course</u>
	Yokosuka City Recycle Plaza – Yokosuka City
	<u>Nature Course</u>
	Hiromachi Green (Kamakura City Forest) - Kamakura City

- 12:00-14:00 Lunch at Yokosuka Research Park (YRP)
- 14:00-15:00 Transfer to Narita Airport